Внимавайте на това място в София, алармира Нова ТВ! Маркировката на пътя ви води към страшно ПТП

пътна полиция

Шофьори се обръщат по таван заради маркировка и опасна мантинела. Такива ”каскади” не са рядкост на столичния бул. ”Никола Мушанов” при отклонението за болница „Надежда“.

Там булевардът неочаквано се стеснява. Хоризонтална маркировка свършва в бетонна мантинела, скосена като трамплин, разказват от Нова телевизия.

Заради това, че преградното съоръжение не е обозначено със знак, често живеещите в района стават свидетели на гледки с обърнати коли.Един от хората, които са претърпели такъв инцидент, е актьорът Васил Кожухаров. Той шофира около 100 метра на две гуми. И за малко да влезе в намиращата се наблизо бензиностанция.

„Имахме две възможности – да се пързаляме на десните врати на джипа, или да се търкаляме през бензиностанцията. Спаси ни това, че аз инстинктивно контрирах колата и тя си „стъпи” на гумите. Но откъснатото ляво колело ни завлече и се пързаляхме чак до след бензиностанцията”, обясни актьорът пред камерите. „Спазвам правилата. В мъгла единственият ориентир е линията. А тя ме води в бетона”, разказа още той.

„Многократно обезопасяваме тази скосена колона. Може би ще предложа на „Транспортна инфраструктура” „гъбките“ на бул. „Константин Величков” да бъдат поне до светофара, за да може хората от по-рано да разбират, че се променя линията на движението на пътя”, каза кметът на „Красна поляна” Иван Чакъров.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ