Фандъкова: Над 82 000 са продадените зелени билети в петък

Йорданка Фандъкова

Над 82 хиляди са продадените зелени билети в петък, което е с около 10% повече от 10 декември миналата година, когато също беше работен ден, обясни Йорданка Фандъкова в предаването „Годината“ по Дарик. По думите ѝ около 20 хил. е разликата с дните, когато билетите са по 1.60 лв.

Тя обясни още, че Общината инвестира повече средства в миенето на улиците, защото това е един от начините да се намали концентрацията на ФПЧ.

По думите ѝ зеленият билет не е панация. „И нито една мярка не може да реши проблема с мръсния въздух. Затова трябва да се предприемат редица мерки“, каза Фандъкова.

Само във вчерашния ден са направени над 40 проверки за нерегламентирано горене на отпадъци, обяви столичният кмет.

Контролът е много важен, а също така и наказанията, коментира тя.

Във връзка с идеята за увеличаването на данъците, Фандъкова заяви: „Аз нито веднъж не съм обещавала в предизборната кампания, че няма да се увеличават данъците“.

Нека да си дадем сметка, че няма как да искаме да дишаме чист въздух и в същото време колите, които замърсяват повече да плащат колкото тези, които замърсяват по-малко, обясни тя.

Това е една малка стъпка, ние предвиждаме и редица други мерки, за да може наистина да продължим подобряването на качеството на въздуха. Ние бихме искали да дишаме по-често чист въздух, коментира още Фандъкова.

Модернизацията на градския транспорт е един от най-важните начини да доведем хората в него и да ги свалим от колите, добави тя.

Думата за 2020 г. според Фандъкова е „работа“.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ