Българин дойде болен от Пекин, ВМА го диагностицира

Болница

Българин, завърнал се от Пекин, е потърсил медицинска помощ в инфекциозната клиника на ВМА. Бил с висока температура, но симпомите му не приличат на китайския коронавирус. Това било потвърдено и след преглед от лекарите във ВМА, който доказал, че мъжът е с вирусна инфекция, казаха от болницата за “24 часа”. Тъй като се връща от Китай обаче, пациентът

ще остане под

наблюдение,

докато тече инкобационният период на заболяването – 12 дни.

ВМА има готовност да изолира пациенти със съмнение за китайския коронавирус, но все още у нас не може да се изследват проби, защото не разполагаме с рекативи.

4-ма български студенти са блокирани в пламналия със зараза китайски град Ухан и още не е ясно как ще бъдат изведени оттам, обясни пък управляващият българското посолство в Пекин Владислав Спасов.

Премиерът Бойко Борисов обяви, че е готов да прати самолет да прибере българските студенти, колкото и да струва. “Възложил съм на МВнР да следи, ако можем да си приберем студентите, за да не стане нещо лошо, и да ни разрешат, разбира се. Представям си колко са уплашени там”, каза Борисов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ