Борисов скръцна със зъби: Президентът да не ми дърпа хората

Корнелия Нинова, Бойко Борисов, Цвета Караянчева, Румен Радев, Красимир Каракачанов

Вече имаме план одобрен от СОС, имаме готов план. Днес или утре започвайте да копаете, тръбите пътуват, ще са тук до няколко дни, така че да не губим часове. Към 26 млн. лева ще струва новия водопровод, но това е едниственият начин да се докара допълнително вода. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод водната криза в Перник. С тези думи той откри днешното заседание на Министерски съвет.

„Опитаха се ДПС и БСП да оформят нова коалиция, но прекрасно знаем как управляваха при Орешарски. Благодаря на двете формации в парламента, които подкрепиха правителството. Сега се захващайте за работа. Емил Димитров ми представи нови данни за водоемите, така че запечатваш, спираш, а МВР да съдейства със служители. Искам още днес НЕК да се провери. Ослушват се нещо за два ВЕЦ-а, които казват, че не работят нощно време, а подават ток. По спекулациите за това, че искаме България да бъде в чакалнята на еврозоната, което гарантира, че дори и да стане грешка БСП да дойде да власт искаме да гарантираме, че няма да падат банки“, заяви Борисов за фиаското на БСП в парламента и мерките, които ще вземе правителството.

Борисов нареди за всички промени, които се правят да се иска ратификация от парламент, за да не може БСП да продължават да си играят със страховете на хората. „Това са хора, за които лъжата, манипулацията и претакането на фактите по начин по който те искат да излеждат нямат равни. 70 годишни водопроводи, в управленията на БСП и ДПС, защото те показаха своя модел, къде те подмениха водопроводите, за да кажат, че като са дошли ГЕРБ и „Обединени патриоти“, това е спряло. Това, че 70 години не е ремонтиран ще струва 60 милиона за Перник, допълнително извън водните цикли“, допълни премиера.

„В конфликта между други институции ви забранявам да се месите, това не е нашата работа. Имате си ежедневни задачи. Могат да се опитат да кажат, че сме страна, но ние не сме, точно обратното. Единственото, което съм реагирал, е че казаха, че не съм отишъл на консултации, защото това не е вярно. Беше поканен само Томислав Дончев и то без да ме питат. Да се опитва презиодентът да ми дърпа хората, затова написах и във Фейсбук. По другите теми не взимам отношение. Всички имат глави на раменете и знаят какво правят не е наша работа, реагираме когато сме нападнати с лъжа ние“, заяви Борисов по повод скандала с Румен Радев и изтеклите СРС-та от които е видно, че е опитвал да прикрива своя стара афера във ВВС.

Правителството предлага на президента да освободи от длъжност и от военна служба офицер от висшия команден състав, е посочено в дневния ред на днешното заседание на кабинета, без да се уточнява за кого става дума.

Ще изхвърлят ли от армията министрите шефа на ВВС Цанков Стойков, който е разследван за имотни далавери, заради което е поставен на СРС, по които протичат и разговорите му с президента Румен Радев в опитите да бъдат окрити документи за противозаконноото назначаване на тогавашната му любовница Десислава Радева на две длъжности, както и заплащането на жилището, в което живее с пари на ВВС?

Скандалът гръмна вчера, след като прокуратурата разпространи информация за разследването срещу Стойков и съдържанието на СРС с участието на Радев, а главният прокурор Иван Гешев поиска от Конституционния съд тълкувание за имунитета на държавния глава, тъй като именно имунитетът е причината прокуратурата да прекрати разследването на закононарушенията на Радев.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ