Божков: Колекцията, на която посягат е за над 600 млн. евро! Знам Гешев каква психопомощ ми предлага

васил божков

„Бил съм в съдружие с бащата на Цветомир Найденов, а не с него. Когато започнах общ бизнес с него, той беше изпаднал, аз го направих човек, а двамата му синове бяха непълнолетни, така че с тях не съм съдружник. Стигна се до разрива с братята Найденови, след като си поисках от тях доста голяма сума, която ми дължаха. Става дума за милиони, но не знам колко точно, ще водим дела“, обясни пред bTV Божков.

За акцията на органите на реда, при която бяха иззети артефакти с висока художествена и историческа стойност, Божков заяви, че се надява да ги съхраняват добре и предположи, че подобни мерки са част от репресивната политика на държавата.

Имам документи за всички тези предмети, обясни Васил Божков. За част от колекцията преди години, когато не беше толкова пълна, ми предложиха 600 милиона евро, няма най-ценен предмет, всички са ценни. Те са от музея и нямат право да ги вземат, коментира Васил Божков.

Но каква връзка има моята колекция с всичко това, което се случва с мен, запита Божков. Нали знаете в какво се изразява психологическата помощ, която ми предложиха от прокуратурата – 8 месеца в ареста, после още 8 месеца, как ще се чувствате след това, запита Божков.

Той отново посочи, че самолетът му може да е в Дубай, но той не е там. При предложената психологическа помощ няма да се върна в България, категоричен бе бизнесменът.


One comment

  • Един събуден

    31.01.2020 at 11:29

    Човече плати на някой да застреля Гешев и Борисов!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ