Ето кои дебнат от засада Васил Божков! Дори и стар вълк да е, ще му дойде вповече

Полиция, Васил Божков
Прокуратурата в свой стил вече изрече и показа доста неща за бизнесмена Васил Божков. Целта обвинението да представи обект на атака за престъпник още от първата минута се преследва и този път. Главен персонаж – Иван Гешев. Прокурор №1 не се въздържа от „дежурната“ ирония и предложи на Божков психологическа помощ, защото се страхувал за живота си, ако се върне.

Хазартният бос не му остана длъжен и разкри, че според него тази помощ се изразява в две по 8 месеца престой в ареста с всички екстри, произтичащи от това. Посъветва също Гешев да помогне на тези, които му пишат доносите.

 

Божков е опитен човек, стар вълк, според негови познати и партньори и сигурно е подготвен за всякакви изненади. Все пак, някои от тях наистина ще го изненадат.

 

Медиите. Тези, които са получавали най-големи приходи от фирите му за реклама или по някакъв друг начин и повод, ще обърнат палачинката за часове и ще започнат да го описва като чудовище. Някои вече започнаха. Ще си спомня как са му се клели във вярност величави издатели, как са му се слагали и ухажвали и какви „принципни“ позиции ще заемат сега.

 

Хора от най-близкият му кръг, предвид действия, които са вършили зад гърба му, ще заемат също „принципна“ позиция. Ще узнае, че някои от тях са успявали да щипнат милиони от него и сега ще го накиснат като лош ръководител, ползвал незаконни практики, а те са били принудени да се съобразяват с това. Вече са се сдушили с прокуратурата, за да си спасят задниците. Ще го накиснат за всичко, което им бъде продиктувано. Гаранция.

 

Представители на политически и управленски кръгове, които досега са го венцехвалели за едно или за друго, които може би са се възползвали от неговата щедрост или услуги, изведнъж ще се окажат страшно принципни хора, които дори ще отричат връзките си с него. Ще мечтаят той да изчезне, за да не изплуват техни нелицеприятни действия, хобита, сексуални щения, слабости, подлости, далавери, афери и дори престъпления. Гаранция на квадрат, че е така.

 

Партньори, с които е работил години наред, ще охладнеят към него, дори ще спрат да си вдигат телефона. Имаме семейства, знаеш как е – е класическо оправдание. Освен това част от тях ще се окажат много мили с прокуратурата и готови да съдействат пред заплахата, че може да бъдат размазани… за нещо. А прокуратурата може, защото правомощията и дават възможност да го направи. Какво ще се окаже после е без значение…

 

Съюзи и фондации, подпомагани финансово от Божков години наред, изведнъж ще се потънат в мълчание. Стратегическо мълчание с цел снишаване да отмине бурята.

 

Ей такива неща дебнат в засада дори най-богатите и могъщи хора, когато изпаднат в ситуацията, в която в момента се намира Васил Божков. Всички те не вярват, че точно така ще стане, докато не им се случи.

 

Гешев е ясен. Той ще натиска всички тези бутони с всички средства – позволени и непозволени. И много от тях ще поддадат. Някои дори ще го направят с удоволствие. Други ще бъдат принудени. Малцина ще останат лоялни. Малцина ще анализират задълбочено какво и защо се случва.

 

Предателството е привилегия на близките, казва класикът.

 

Фрог нюз


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ