Корнелия Нинова: Партия на Румен Радев ще разтресе ГЕРБ, а не БСП! Ще спрем диктатурата на Бойко

корнелия нинова

Не ми се струва, че президентът Румен Радев загрява за своя партия. Това каза в предаването „Денят започва“ по БНТ председателят на БСП Корнелия Нинова. Освен конфликта между държавните институции и поставеният въпрос за импийчмънт на президента от партия ГЕРБ, тя коментира и останалите актуални политически теми, както и резултатите от посещението си в Брюксел през изминалата седмица.

Относно сваленото доверие на президента към правителството, Нинова заяви, че това е резултат от последователната политика на Румен Радев: „Струва ми се като поредната стъпка от неговото последователно поведение преди да бъде избран. Аз съм била до него през целия месец на предизборната кампания и знам всяка дума, която той е казал и обещал. Снемането на доверието от правителството е тежка, силна стъпка, но това е градация“.

Относно искането за импийчмънт, Нинова смята, че това, което правят ГЕРБ с президента, е част от един тревожен процес – атака срещу всеки, който критикува правителството и опит той да бъде опитомен и спрян. Отговорът на това нещо е само един – заедно срещу диктатурата и всички, които искаме свободна, нормална държава, да се обединяваме срещу диктатурата, категорична е Нинова.

За хипотезата кой може да загуби, ако държавният глава създаде партия, лидерът на левицата отговори, че това няма да е удар за БСП, а по-скоро алтернатива на ГЕРБ: „Ние искаме оставката на правителството, подкрепяме президента Радев, имаме си собствена партийна програма и я следваме. Наша група участва във всички протести пред Народното събрание и в страната, и ще засилим това присъствие“.

Не съм съгласна с оценките и внушенията, че БСП губи всички избори през последните години – спечелихме президентските избори, увеличихме броя на евродепутатите си, категорична е Нинова. Убедено твърдя, че това е пътят и не трябва да променяме курса, допълни тя.

Председателят на БСП коментира и действията на новия главен прокурор Иван Гешев от встъпването му в длъжност. Г-н Гешев е много активен, това заслужава да се отбележи. Ще съдим тази активност по резултатите, които трябва да са осъдителни присъди. Когато видим този резултат, тогава вече може да кажем, че България е различна, посочи лидерът на БСП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ