Два случая на коронавирус в Албания след посещението на Радев

Румен Радев

Първите два случая на новия коронавирус са установени и в Албания. Припомняме, че миналата седмица на посещение в Тирана беше българският президент. Вирусът е засечен при двама мъже – баща и син, които са се завърнали от Италия. Двамата са в стабилно състояние. Трети пациент с положителна проба за новия коронавирус е починал вчера във Великобритания. Италия стана най-засегнатата страна в света от епидемията от коронавирус след Китай. У нас има четири случая, в Плевен и Габрово. Пациентите са в добро състояние, но лекари предупреждават за лична хигиена и избягване от посещения на масови събирания. Все още се издирва първият пациент, който е внесъл вируса в България. Десетки са лицата, с които те са имали контакти.

От началото на епидемията там са регистрирани над 7300 случая на заболели, а 366 души са починали. Карантината, наложена от италианското правителство от днес до 3 април, ще засегне близо 16 милиона, включително големи градове като Милано.
Първи смъртен случай беше регистриран и в Латинска Америка – починал е 64-годишен жител на Буенос Айрес. На този фон Китай овладява все повече вируса – само 40 са новозаразените за последното денонощие.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ