Световен потрес! Новината на „Марка“ за Роналдо, хотелите и коронавируса се оказа фейкнюз

хотел

Лавината от информация за коронавируса доведе до слух, че мегазвездата на световния футбол – Кристиано Роналдо, е решил да направи огромен благотворителен жест.

Сайтът на авторитетния испански вестник “Марка” пусна новината, че португалският нападател на италианския гранд “Ювентус” е потресен от случващото се с панедемията от коронавирус и затова предостава двата си хотела за болници.

Те се намират в Лисабон и в родния му Фуншал на остров Мадейра, а името име е Pestana CR7.

Идеята на Кристиано била хотелите му да бъдат оборудвани светкавично като болници и в тях да бъдат настанени заразени от COVID-19.

35-годишният футболист щял да плати всичко за лечението на сънародниците си.

Днес сутринта новината се разпростани бързо из цял свят. По обяд обаче от “Марка” изтриха новината и всички постове в туитъра на изданието, свързани с нея.

В мексиканската му версия тя продължи да е видима.

От нидерландската информационна служба RTL Nieuws се свързаха с говорител на един от хотелите на Кристиано. Ние сме хотел и няма да ставаме болница. Днес е ден като всеки останал”, бе коментарът му.

Иначе преди това Роналдо пусна изявление по повод страшното заболяване в своите акаунти в социалните мрежи.

“Светът преминава през много труден период, който изисква изключително внимаване от всички нас. Днес се обръщам към вас не като футболист, а като син, баща и човек, който е обезпокоен от случващото се днес, което засяга целия свят около нас. Важно е да следваме съветите на Световната здравна организация и на правителствата за това как да се справим с настоящата ситуация. Защитата на човешкия живот трябва да бъде над всичко друго”, гласи то.

В началото на март майката на Роналдо – Долорес Авейро, получи инсулт и той се прибра в родината си.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ