ВМРО заедно с президента Радев срещу опита на ГЕРБ и ДПС да отдадат партиите на концесия

Искрен Веселинов

Народните представители от ВМРО ще подкрепят ветото, наложено от президента, за финансирането на политическите партии. Държавният глава е върнал за ново обсъждане свързаните с това текстове от Закона за държавния бюджет за 2019 г.

Мотивите на ветото почти дословно повтарят наши мотиви, изложени в зала. Ние сме готови отново да гласуваме по същия начин и да се обявим против приватизацията на партиите.

Това коментира заместник-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов пред журналисти в парламента.

Веселинов изрази съжаление, че на президента не му е достигнала смелостта докрай, за да върне за преразглеждане от депутатите размера от 1 лв. субсидия. Реално това са двата елемента, чрез които се цели да се подмени политическата система. Ние ще подкрепим ветото на президента, заяви той.

От думите му стана ясно, че никой от партньорите от ГЕРБ не се е съобразил с мнението на депутатите от ВМРО, което е било изключително добре аргументирано. Така че аз не виждам защо ние сега  трябва да се съобразяваме с тях, обясни Веселинов.

Приемаме аргументите на текстовете, които президентът е върнал за разглеждане, защото „отваряйки вратата“ за свободно, безкрайно финансиране на партиите от стопански субекти, то те ще се превърнат в генератор на корупционен риск, коментира още заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ