Ангел Джамбазки пипна в лъжа Дедо Еконтий: Жалък си! Истината за ,,печалбата“ на БДЖ е друга!

payimage-513443

Има ли някой, който да смята за случаен факта, че в деня, в който се разбра за молбата, подадена от министъра на транспорта Николай Събев за оттеглянето му от „Продължаваме промяната“, в медийното пространство се завъртя „гръмовната“ новина за огромна печалба на БДЖ?!?

„БДЖ на печалба за първи път от 10 г.!“ – за второ поредно тримесечие националният железопътен превозвач отчел увеличение на своите приходи, като за първите 6 месеца на годината счетоводната печалба на цялата група „Холдинг БДЖ“ ЕАД е достигнала 13 256 000 лева.

За това се похвали и самият Събев в личния си Фейсбук. Пиарът за тази бомбастична печалба обаче бе оспорен от евродепутата Ангел Джамбазки. Според него положителният баланс на БДЖ не се дължи на подобренията на работата на железниците, откакто Събев е министър на транспорта, а на съвсем друга причина.

„Лъже ли дядо Еконтий? Прословутата печалба, за която случайният министър на транспорта ни информира в личната си страница, се оказа неистина. Всъщност положителният шестмесечен баланс на #БДЖ се дължи на спечелено дело на държавата срещу ПИБ, която е цедирала дълг на друга фирма, която уж е щяла да продава вагони на БДЖ.

Този договор е подписан през 2008 г. от правителството на Сергей Станишев и #БСП… Та такава е работата на дядо Еконтий. Говори абсолютни глупости и нaкpaя КПД му е равен на О.

Това е тъжната истина за бомбастичния Пр, който се върти навсякъде в общественото пространство от вчера. Защото да заблуждаваш по този нелеп начин е не просто недостойно, но и жалко подобие на управление“, заяви Джамбазки.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ