Христо Иванов ревна: Няма да търпя това правителство! Скочи на Бойко и Лена за СМС-ите

7 Dni Bulgaria22.06.2023
payimage-579208

Ние поехме отговорност за това правителство на базата на много тежък политически компромис. Този компромис ще се оправдае единствено, ако в България най-накрая има върховенство на закона. Всичко направихме в името на това.

Ние приехме една законодателна програма и днешните твърдения на Бойко Борисов, че те не са поели никакви ангажименти към това правителство, не са верни и са опасни, защото явно ГЕРБ се отказват от думите се, че ще променяме България.

Добре, те могат да имат по-добри закони, но сядаме, разговаряме и решаваме, а не правим кой каквото си иска с плаващи мнозинства. Ние няма да търпим това правителство да съществува, за да дава политическо време на който и да е.

Ако ние позволим това правителство да изглежда като нещо проснато на простора, то ще падне, ревна пред bTV  председателят на „Да, България“  Христо Иванов, който коментира думите на Бойко Борисов от днес сутринта, че ГЕРБ няма ангажименти към ПП – ДБ.

„Акад. Денков и Мария Габриел ясно обявиха, че всички назначения в регулаторите ще стават след разговори и съгласуване, а това не се случва. Това е ангажимент поет от ГЕРБ и анонсиран от Мария Габриел.

На всички беше ясно, че България трябва да има правителство, което трябва да промени начина на управление на държавата и на регулаторите. Ясно е, че това може да се случи между първата и втората политическа сила. Ние не се доверяваме на ГЕРБ, просто реформите трябва да се случат, защото ситуацията в България и в света е много критична“, добави той.

„Искам да призова бързо да се съгласува механизъм за взимане на общи политически решения, които да са ясни и да не занимаваме хората с нашите кадрови проблеми и някакви СМС-и за това кой ще стане областен управител на Благоевград. Трябва да кажем на хората, че ще се справим със съдебната реформа и всички други важни проблеми. Нека да оставим кухненските проблеми“, категоричен бе Христо Иванов, удряйки и по Лена Бориславова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ