Този депутат се прочу: Протестите не са срещу ГЕРБ и Патриотите! Просто хората си имат проблеми

протест майки

Няма изненада в посланието на протестиращите в страната. България създаде своята протестна култура, може би от 2011-та насам. В това отношение, до голяма степен, това е нашият еквивалент на 60-те години в Западна Европа, когато младите и будни хора протестираха и искаха смяна на системата, без да знаят каква система искат. Предизвикателството пред управлението е да уцели духа и да усети проблема, за да започне промяната.

Това каза за предаването „Неделя 150“ по „Хоризонт“ Искрен Веселинов от ВМРО – заместник председател на парламентарната група на „Обединените патриоти“.

Протестът е устойчив и не е срещу ГЕРБ и „Обединени патриоти“ убеден е той:

„Според мен е естествено, че управлението трябва да направи своите корекции и мисля, че се стремим това да се получи. Основното, което трябва да се помисли, е доколко чувствително е управлението към проблемите на хората, доколко интерактивно е. Разговорът е много голям, защото изисква много промени и много форми на взаимодействие между гражданското общество и управлението, които тепърва започваме да говорим и да мислим. На микрониво става дума за текущи проблеми на хората, които в България са свързани с бедност“.

Повишаването на стандарта обаче е основна причина „Обединени патриоти“ да са в управлението, изтъкна Веселинов:

„Грешката на българския преход, която е в неговия генезис, е, че България може да бъде конкурентна с евтината си работна ръка. На тази берем плодовете сега“.

Веселинов припомни, че и фалитите на държавата в миналото са причина за икономическото състояние в момента. По повод сътресенията в „малката коалиция“, той заяви:

„Ако продължи, просто е ясно, че малката коалиция няма да съществува. Ако няма своите ясни идейни основания в настоящето и съответно – конкретни цели, които да преследваме, свързани с тях, подобен съюз би бил някакъв фалш, би бил просто обслужване на партии интереси“.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ