Знаменит български футболист се бори с рака! Да помогнем на една легенда, стигнала чак до Ла Коруня

19

Стартира дарителска кампания в помощ на легендата на Черноморец (Бургас) и Локомотив (София) Владо Стоянов, който се бори с коварно заболяване.

54-годишният бургазлия през 2013 г. е диагностициран с белодробен дребноклетъчен карцином. Проведени са четири линии химиотерапия, но болестта прогресира, въпреки първоначалните много добри изгледи.

Поради изчерпване на терапевтичните възможности, на Стоянов е предложено да премине през имунотерапия с Nivolumab (Опдиво). Медикаментът се прилага в България, но не и при лечение на дребноклетъчен карцином на бял дроб, затова се налага Владо да го заплати със собствени средства, с които обаче не разполага.

Стойността на шест цикъла терапия през 14 дни е 44 500 лв.

Средствата в помощ на Стоянов се набират чрез еPay, по банкова сметка в ОББ, както и чрез изпращане на есемеси (на дарителски номер 17 777 с текст DMS VLADIMIR). Още за кампанията – ТУК!

ФК Черноморец 1919 (Бургас) и фенклуб „Сините акули“ призовават всички, които имат желание, да помогнат за набирането на средствата за лечение на бившия голмайстор.

Освен за Черноморец (Бургас) и Локомотив (София), Владо Стоянов е играл още в Ботев (Пловдив), испанския Депортиво (Ла Коруня), където помага за влизането в Примера дивисион, както и в Спартак (Пловдив) и Порт Бургас.

Бил е национален треньор на юношите до 19 години, както и треньор на родния си Черноморец. През 1989 година е повикан и в националния отбор на България.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ