Вежди Рашидов шокира рано Бойко: Друга партия ще управлява, а не ГЕРБ! И го довърши с…

вежди рашидов

Партиите трябва да решат какъв да е размерът на партийната субсидия. Намаляването на субсидиите ще доведе до други изменения. Други пари ще управляват, а не ГЕРБ. Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов в ефира на БТВ.

„Във всяка цивилизована страна, държавата трябва да финансира партиите, за да бъде по-честно. Аз разбирам Бойко Борисов и приемам предложението му. Не може постоянно да го предизвикват. Ако бях лидер на ГЕРБ и аз бих постъпил по същия начин“, подчерта той.

„Усеща се липсата на Цветан Цветанов. Никой не отрича, че той бе много добър организатор. Трябва да си дадем ясна сметка, че всяка партия е като бизнеса – има един учредител. Хубаво е вътрешните проблеми да се решават в партията. Това е като с проблемите в семейството. Лидерът на партията взима решенията“, категоричен е Рашидов.

Депутатът коментира и скандалът с апартаментите на властта: „Ние още не разбираме в частния бизнес струва толкова колкото се договориш. Това е пазарна икономика. Попаднаха ми имотните декларации на тези, които много говорят. Нито един не е на пазарни цени и много е мешана салатата. Всички купуват на данъчна оценка. Никой не е купил за повече от 500 евро. Аз ще се окажа единственият, който е купил на 900. Това се доказва. Трябва да има ред“.

Относно скандала с фалшивите картини, Вежди Рашидов посочи: „Това е повод за затвор. Тук не става дума за една малка грешка, ние да направим това в малка България е равносилно на срив на пазара. За мен е недопустимо, след като изцапахме цялото пространство, да измием виновните. Има каталог създаден и хора, които са си сложили имената. Пълна срамота е един студент да открие ментетата, върху които изкуствоведи са си слагали името. Нужно е да направим поправка в закона, за да бъде по-строг. Надявам се много скоро прокуратурата да се заеме и да има наказани, защото станахме за смях пред Европа“, каза още бившият министър на културата.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ