Министър Ананиев с много важни новини за двамата мъже с коронавирус в Плевен

Кирил Ананиев

Двамата мъже, носители на щама COVID-19, се намират в добро състояние. Нямат сериозни оплаквания и са клинично здрави. Болницата е положила достатъчно усилия в осигуряването на необходимите медицински средства. Това заяви на брифинг пред журналисти здравният министър Кирил Ананиев след срещата си с ръководството на болницата в Плевен , в която са настанени двама от четиримата пациенти, заразени с коронавирус.

,,Директорът на болницата ме увери, че има пълна организация по отношение на броя на болничните легла и план за преструктуриране на персонала при нужда“, посочи Ананиев.

,,Моята работа е такава, че да се погрижа здравната ни система да издържи. Очакваме и финансов ресурс, който ще бъде предоставен на Министерството на здравеопазването и на цялата здравна система“, подчерта здравният министър.

,,Днес подписах две заповеди, които засягат цялата страна, както и някои по-специални ограничения за Плевенска и Габровска област. Там има карантинен режим на Университетската болница, вследствие на което се спират плановите операции, женските и майчини консултации, няма да има и посещения при болните. Ще следим как се изпълняват мерките по превенцията и контрола на заразяванията“, допълни още Кирил Ананиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ