Пореден скандал: Министър на Румен Радев е бил назначен незаконно, работел и за… чужденци

7 Dni Bulgaria12.12.2021
Румен Радев

Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов е бил кандидат и дори избран в Комисията по бизнес на Международния съюз по модерен петобой на конгрес на 27 ноември, разкрива Трибюн.бг.

Това става ясно от репортаж на един от най-престижните сайтове за олимпийски спортове Inside the Games.

Според Конституцията и законите в България Кузманов е трябвало да напусне всички постове, когато бе назначен от Румен Радев за служебен министър в правителството. Това означава, че той е нарушил Конституцията и при двете си участия в служебните правителства на Румен Радев. Най-малкото е бил в конфликт на интереси.

Съмнения за това се появиха още при едно интервю на Андрей Кузманов за вестник „Марица“, в което признава, че получава вътрешна информация от МОК като член на управата на международна федерация. Тогава никой не обърна внимание на този факт.

Не е ясно въобще дали Кузманов е напуснал поста си в българската и европейската федерация по модерен петобой.  

Това означава, че Кузманов е бил противозаконно министър на спорта, с което правитеството на Румен Радев отбелязва поредно погазване на българската конституция.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ